Vrije tijd

De dienst vrije tijd ondersteunt mensen bij het zoeken naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Het hele proces van vrijetijdsondersteuning wordt op maat van elk individu gesneden en wordt door de vrijetijdscoach ondersteund. De coach zoekt voor elke persoonlijkheid een geschikte activiteit.

Hoe werken wij?

Eerst en vooral doet de vrijetijdscoach een uitgebreide bevraging naar interesses en mogelijkheden van de persoon. Daarna gaat de vrijetijdscoach samen met de persoon op zoek naar geschikte activiteit(en) en zorgt voor de eerste contacten. De eerste keer gaat de vrijetijdscoach mee.

Verder organiseert de dienst vrije tijd ook groepsactiviteiten zoals vormingen, een inclusief theater, samen naar Rock voor Specials... Je kan er altijd terecht voor allerhande info omtrent vrijetijdsactiviteiten.

Voor wie?

De dienst vrije tijd is er enerzijds voor cliënten die reeds gebruik maken van onze andere diensten, namelijk:

  • Medewerkers van het dagcentrum
  • Begeleid werkers
  • Cliënten van de dienst wonen

Anderzijds ook voor mensen die zich willen engageren om hun vrije tijd door te brengen met een medewerker, een begeleid werker of een cliënt van de dienst wonen. 

ZOEF

Vanuit de samenwerking tussen de Lokerse VAPH-voorzieningen is ZOEF ontstaan. ZOEF organiseert allerlei vrijetijdsactiviteiten voor personen met een beperking in Lokeren.

 

Contact
Vrijetijdscoach: Tamara Querter
T 09 326 80 44
E tamara.querter@sperwer.be